VvE-bewoners

Duurzaam stroom opwekken, veilig opslaan en delen in een smartgrid voor VvE-bewoners

Voordelen voor VvE-bewoners
 • Hoger wooncomfort, hoger energielabel
 • Waardebehoud woning
 • Stabiele woonlasten
Contact
Wanneer is een Dynamisch Energie Managementsysteem (EMS )mogelijk?

De beste resultaten voor verduurzaming met neutrale woonlasten realiseren we bij:

 • Wooncomplexen met 12 of meer appartementseigenaren
 • Hoogte van 2-7 woonlagen en een plat dak
 • Energielabel C, D, E of F

Als VvE-bewoners hun inkoop bundelen, profiteert iedereen. 

Als eigenaar van een woning deelt u binnen de VvE de verantwoordelijkheid voor uw woonlasten en voorzieningen met uw buren. U deelt de postcode, maar achter de voordeuren zijn er grote verschillen. De belangrijkste zijn besteedbaar budget en woonwensen. Als het op duurzaamheid aankomt zijn er veel keuzes te maken en besluiten te nemen. Voor de VvE zet in op het budgetneutraal verduurzamen, met eigen opwekking van energie, lokale opslag en gebalanceerde verdeling van de stroom. Ons Dynamische Energie Managementsysteem zorgt dat u met een gezamenlijke netwerkvoorziening de energievoorziening kostenneutraal kan worden uitgevoerd, terwijl een hoger energielabel bijdraagt aan de waardestijging van uw woning.

Wijs uw VvE-beheerder of bestuur op de actuele mogelijkheden voor de verduurzaming van uw wooncomplex. 

Waarom een VvE?

In Nederland functioneren zo’n 125.000 VvE’s met een woonfunctie. Na de koop van een woning, appartement of flat in een gebouw, heeft u de wettelijke verplichting om lid te worden van de Vereniging van Eigenaars (VvE). U koopt in feite het gebruiksrecht van een specifiek deel en wordt, samen met de overige bewoners, mede-eigenaar van het gehele gebouw. Dit betekent dat de bewoners verantwoordelijk zijn voor de financiële bijdragen aan de VvE en een goede instandhouding en beheer van het complex. In de praktijk kiezen de leden een bestuur uit hun midden en is er een (onafhankelijke) VvE-beheerder belast met de organisatie, het beheer van de gezamenlijke ruimten, juridische en administratieve afhandeling. In de VvE-vergadering wordt een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) vastgesteld en de kosten worden opgenomen de bijbehorende meerjarenonderhoudsbegroting. Een VvE kan leningen aangaan en is daarvoor ook aansprakelijk. 

VvE-bewoners

Presentatiehulp

VvE-bewoners

De energietransitie is een ingewikkelde materie, op veel gebieden. Voor de VvE helpt bestuurders en beheerders met heldere uitleg in alle fases van het communicatieproces, waaronder de VvE-vergadering. Daarvoor bieden we live presentaties, maar ook webinars.

VvE-bewoners

Veel gestelde vragen

 • Hoe kan het dat een smartgrid ondanks de duurdere aanschaf toch voordeliger is qua kosten dan een traditionele installatie?

  Een gewone zonnepaneel installatie bestaat uit een zonnepanelen en een omvormer. U gebruikt ongeveer 10% direct en de rest gaat eerst naar het stroomnet. Dit is niet erg omdat we nu nog de salderingsregeling hebben maar die wordt afgebouwd vanaf 2025. Hierdoor betaald u straks over 90% van de opwekking eerst bv 3 cent per kWh en koopt u diezelfde kWh bv een uur later weer terug voor 40 cent. Een hele slechte financiële situatie dus.

  Bij onze smartgrid oplossing blijft op jaarbasis ongeveer 65% van alle stroom in het gebouw en behoud die dus zijn waarde van ongeveer 40 cent per kWh. Dit komt door de centrale aansturing en de centrale opslag en verdeling van de stroom. Zo krijgt u dus meer dan een gewone installatie maar heeft u er ook veel meer rendement van.

 • Kan ik nog steeds van energieleverancier wisselen als ik dat wil?

  Ja iedere bewoner en ook de vve kan altijd wisselen van energieleverancier voor het eventuele tekort aan stroom in de winter.